Na een week Detox weer lekker in mijn vel!

Via mijn yogaschool zag ik het aanbod voorbijkomen om mee te doen met de Fall Cleanse Detoxweek. Direct dacht ik, dit is het juiste moment. Ik had last van hormonale schommelingen en zit daardoor al een paar maanden niet zo lekker in mijn vel. Mijn spiraal heb ik laten verwijderen en om de boel weer wat op te schonen vond ik dit een goed idee. Daarnaast werd aangegeven dat het een boost is voor je gezondheid en energie. Gelukkig had één van mijn BFF’s ook dit idee, want samen is het toch leuker dan in je uppie afzien;)

De week voor de start ontvingen we de info en de boodschappenlijst. Met deze waslijst door de supermarkt zakte de moed mij al wel een beetje in de schoenen. Er lag veel in mijn kar waar ik niet van houd, zoals bietjes, selderij, wortel, radijsjes en linzen. Ik de week geen geen cafeïne, suiker, koolhydraten, verzadigde vetten, vezels en dierlijke producten (na dag 2). Maar ik houd van nieuwe dingen proberen, dus ging ervoor.

De eerste twee dagen starten zonder ontbijt, koffie, tussendoortjes of iets van granen viel mij zwaar. Ik vroeg mij eigenlijk vooral af WAAROM ik dit bedacht had. Stoppen na twee dagen vond ik ook geen optie, dus dacht doorzetten! Op dag drie ging het al beter. De hoofdpijn zakte eindelijk en ik begon meer energie te krijgen. Ook de dagen erna gingen vrij soepel. Ik was vooral verbaasd over mijn afwezige hongergevoel. Normaal krijg ik om de twee uur trek, maar nu voelde ik mij verzadigd zonder veel te eten. Het vervelende was wel dat veel gerechten mij echt niet aan stonden. Ik begon zelfs al uit te kijken naar het weekend, waarbij we overgingen in sapvasten. Het was namelijk ook best een klus om alles telkens klaar te maken en daarnaast ook voor mijn gezin te koken.

Op vrijdagavond hadden we een detoxles in de studio. Dit was een leuke afsluiter. We konden met andere deelnemers onze ervaringen uitwisselen en we haalden de sapjes op voor het weekend bij de plaatselijke groenteboer.

Ook dit sapweekend ging mij goed af. Ik had geen hongergevoel en voelde mij ook niet slap. Wel kwam ik erachter hoe eten een belangrijk deel van mijn weekenden is. Gezellige koffiemomentjes, lunches, borreltjes en het avond diner, het was er allemaal niet bij en dat vond ik echt reuze saai. Maar hé wat zijn nou twee dagen!

De sapjes voor het weekend van de Groenteboer

Ik ben erg blij dat ik voor deze week heb gekozen want het heeft mij zoveel opgeleverd! Allereerst de bewustwording van mijn voedingspatroon. Ik at te veel en te vaak. Nergens voor nodig. Minder eetmomenten met gezonde en vullende voeding levert mij veel energie op. In de ochtenden werd ik fit wakker. En dit vind ik zo fijn als moeder van 2 kids, wat die energie heb ik echt nodig;) Ik had geen last meer van dipjes, die je hebt na suikers en koolhydraten. De koffie heb ik niet eens zo gemist, dus ik ga kijken of ik deels zonder kan (af en toe een cappuccino;). Smoothies met proteïne als ontbijt vond ik top, kon er een hele ochtend op teren. Ook soep en salade maak ik weer vaker onderdeel. Brood ga ik vaker te laten staan.

En last but not least, ik ben ook enorm afgevallen. Door het hormoon gerommel, was ik best wat kilo’s aangekomen en paste mijn broeken niet meer goed. Nu is er 4 kilo af en dat voelt fijn. Fysiek en mentaal weer heerlijk in mijn vel! Hopelijk kan ik het zo volhouden. En wie weet als de klad erin komt doe ik nog een keer een detoxweek.

Wat nieuws uitproberen en je gewoontes aanpassen, kan ervoor zorgen dat je oude patronen doorbreekt. Prioriteit maken van je gezondheid kan ik iedereen aanraden.

Jullie wel eens detoxweek gedaan? Wat bracht het jou?

2 thoughts on “Na een week Detox weer lekker in mijn vel!

  1. Desiree

    Staat nog steeds op mijn todo lijstje maar weet niet hoe ik het goed moet doen. Welk programma volgde jij?

    • Admin Linda Bijl

      Ik heb het vanuit de yoga studio Holibody gedaan. Dat is wel fijn via een programma inderdaad, zelf lijkt mij ook heel lastig! Ik weet niet of je in de buurt van Hilversum woont, maar ze biedt deze volgens mij in januari ook weer aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.