Mindfulness Cursus

Mindfulness 8-weekse basistraining MBSR

Zou jij meer rust willen ervaren? Leren om minder te piekeren? Meer van kleine dingen willen genieten en je bewust willen worden van al jouw automatische handelingen? Dan is deze cursus iets voor jou!

De mindfulness training bestaat uit acht bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Aan de hand van diverse werkvormen oefen en onderzoek je, samen met een klein groepje, hoe je mindfulness onderdeel van je dagelijks leven kan maken. Iedere week behandelen we een thema, je ontvangt ter ondersteuning een werkboek dat ook ingedeeld is in deze acht thema’s. In deze drukke wereld vol prikkels, is het fijn om te leren hoe je weer kan ontspannen.

Thuis oefenen is een belangrijk onderdeel van de 8-weekse mindfulness training. Na iedere les krijg je oefeningen mee, die je dagelijks kan trainen. Dit is om jezelf nieuwe vaardigheden aan te leren. Met aandacht leven heeft tijd nodig en daarom is het belangrijk om veel te oefenen. Tijd heb je niet, maar kan je creëren, door prioriteiten te stellen. Door in jezelf te investeren en goed voor jezelf te leren zorgen, kan je nog beter voor anderen zorgen en zal je merken dat je relaties positief veranderen.

De training die FEM in beweging aanbiedt is het officiële Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma, ontwikkeld door de Amerikaanse arts John Kabat-Zinn. Deze methode is wetenschappelijk onderbouwd en al bijna 40 jaar bewezen effectief. De training is zo aangepast dat het goed toepasbaar is in de huidige westerse maatschappij.

Meer informatie over Mindfulness kan je hier lezen.

Onderwerpen per bijeenkomst

Bijeenkomst 1 – Je bewust worden van je automatisch handelen
Bijeenkomst 2 – In ons hoofd leven – hindernissen
Bijeenkomst 3 – Aandacht voor de ademhaling en lichaam
Bijeenkomst 4 – Omgaan met weerstand en afkeer
Bijeenkomst 5 – Toestaan/accepteren wat er is
Bijeenkomst 6 – Gedachten zijn geen feiten
Bijeenkomst 7 – Hoe kan je het best voor jezelf zorgen
Bijeenkomst 8 – Het geleerde vasthouden en uitbreiden

Kosten

De kosten voor de 8 – weekse training bedraagt 298,- euro (inclusief 21% BTW)*
Dit is inclusief:
– Mindfulness werkboek – David Dewulf (t.w.v. €19,95)
– Koffie, thee en water en wat lekkers tijdens de avonden.
– Na iedere bijeenkomst ontvang je een e-mail met extra informatie en bestanden om mee te oefenen.

 * Soms is het mogelijk om de factuur door je werkgever te laten betalen door middel van een studiebudget. Er geldt dan een ander tarief, neem hiervoor even contact op. 
* Mocht je het bedrag niet ineens kunnen betalen kan dit ook in termijnen.
Je mag hier altijd naar vragen.

Ben je benieuwd hoe anderen deze cursus hebben ervaren? Je leest het hier!

Aanmelden mindfulnesscursus

Wanneer je wilt deelnemen aan de cursus vul dan hieronder jouw gegevens in. Er wordt dan contact met je opgenomen om eventuele vragen door te nemen. Mocht je vooraf vragen hebben over de cursus kan je altijd contact op nemen door te e-mailen naar linda@feminbeweging.nl of stuur een Whatsapp naar 06-46714418.

[contact-form-7 id=”835″ title=”8- weekse Mindfulness training”]