FEM in beweging op het water!

Tijdens deze warme dagen wordt vaak afgeraden om intensief te gaan sporten. Een ideale sport op een warme zomerdag is Suppen! SUP staat voor voor Stand Up Paddle.

Vorige zomer heb ik dit voor het eerst gedaan. Ik vind het een leuke vorm van bewegen. Ik krijg er namelijk een vakantiegevoel van. Zeker omdat wij voor deze SUP ochtend met 25 graden naar Nieuwkoop reden. Ik was uitgenodigd door ISUPCENTER om de SUP’s uit te proberen. Als er iemand altijd in is voor een sportactiviteit dan is het wel mijn broer nRobert, dus hij ging gezellig mee. We stapten op bij Nikano waar ze de SUP’s verhuren.

We kregen beide een inflatable SUP. Ik had verwacht dat deze minder hard zouden zijn dan gewone SUP’s en minder stabiel. Dit is niet het geval. Het zijn stevige SUP’s waar je goed op kan blijven staan. We kregen een kaartje mee voor de fluisterroute. Dit betekent dat er geen motorboten varen. Met de rugtas gevuld met eten en drinken voorop de SUP, was het gaan met die banaan!

Het was heerlijk rustig op onze route op de Nieuwkoopse Plassen. Het Suppen vind ik echt ontspannen, door de stilte van het water en de natuur. De route die wij volgden was aangegeven met bordjes en dus goed te volgen. Het enige wat we tegen kwamen waren een paar andere suppers en mensen in de kano.

Ook al lijkt het suppen redelijk ontspannen, toch span je al je spieren aan op de SUP. Je hebt dit alleen niet zo door. Ik begon na twee uur op de SUP behoorlijk mijn armen te voelen.

Midden op de plas hebben we een broodje gegeten en genoten van het uitzicht. Na een lekkere tocht meerden we weer aan bij onze opstapplek. Daar was het inmiddels erg druk geworden. Alle roeiboten, SUP’s en Kano’s gingen te water!

Suppen is echt een aanrader om deze zomer eens uit te proberen!

Er zijn deze zomer weer twee nieuwe data voor de FEM Fit Boost!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.